Dorty
• Korpusy piškotové
- vanilkový
- kakaový
- oříškový (mandle, vlašské ořechy)
(NOVĚ nabízím i bezlepkové varianty korpusů)
• Krémy
- čokoládový 54%
- smetanový
- karamelový
- pistáciový
• Doplnění a zdobení
- čerstvé ovoce dle aktuální dostupnosti (jahody, maliny, borůvky)
- ovocný gel - višeň, borůvka a ovocné compoté (rozvar) jahoda s malinou
- potahovací hmota smartflex velvet s příchutí mandle na figurky a dekorace
- máslovo-bílkový sněhový krém na obmazání dortu (tenká vrstva)
- čokoládová ganache z hořké čokolády na polití dortu
- živé květiny, sušené dekorace, tisk na fondánový list, makronky, pusinky...
• Vaše oblíbené kombinace:
1) vanilkový korpus, smetanový krém, ovocný gel borůvka nebo compoté malina s jahodou (prosím vyberte si jednu variantu)
2) vanilkový korpus, višňový gel, čokoládový krém 54%
3) vanilkový korpus, pistáciový krém, compoté jahoda s malinou
4) kakaový korpus, višňový gel, čokoládový krém 54%
5) oříškový korpus (vlašské ořechy), karamelový krém, tekutý karamel
Dorty doplňuji čerstvým ovocem, dle aktuální dostupnosti.
Pokud jste si nevybrali, můžeme vymyslet jiné kombinace. :-)
Velikosti dortů a počet porcí:
Jedna porce se počítá cca 150-200g
Průměr 18cm/10-12 porcí - cca 2,5-3kg
Průměr 20cm/12-14 porcí - cca 3-3,5kg
Průměr 22cm/14-16 porcí - cca 3,5-4kg
Průměr 24cm/16-20 porcí - cca 4-4,5kg
Počty porcí z uvedených průměrů jsou orientační podle mých vlastních zkušeností. Záleží na každém, jak velké kousky z dortu nakrájíte. Jiné porce se krájí na narozeninách a jiné na svatbách, kde stačí menší kousek.
Dorty jsou vysoké 15cm.
U dětských dortů je z pravidla jedna hlavní modelovaná figurka a drobné modelované dekorace, každá další figurka znamená vyšší cenu dortu.
Svíčky k dortům dávám dle domluvy.
Dort je vždy na pevné podložce, aby manipulace s nimi byla co nejbezpečnější.
Dezerty
• Cupcakes
- vanilkový
- čokoládový
- red velvet
• Krémy na cupcakes
- čokoládový
- karamelový
- pistáciový
- smetanový krém
Cupcakes plním ovocnou náplní borůvka, malina, višeň, čokoládovou ganache, karamelem... - volitelné podle vašich chutí.
Zejména u svatebních cupcakes používám krémy na bázi másla, ale nebojte i tak jsou velmi chutné a vůbec se jich nemusíte bát. Mají velkou výhodu, vydrží krásné a neoschnou po delší dobu a zvládnou více druhů zdobení.
Minimální množství cupcakes jednoho druhu je 12ks. U minicupcakes 25ks.
• Cake pops
- dortové lízátko (smíchaný korpus s čokoládová ganache nebo smetanový krém....)
- čokoláda s oříškem
- red velvet
Minimální množství cake pops je 10ks. u ostatních druhů sladkého vypsaných níže je to 5-10ks. od jednoho druhu. Dle domluvy. Opravdu Vám nedokážu vyrobit pouze jeden kus :-)
• Panna cotta s rozvarem z ovoce
• Pohárkové dezerty (korpus nebo cramble, krém, ovocné gely nebo compoté..)
- čokoládový krém, čokoládová ganache s kapkou medové whisky
- karamelový krém, cramble, tekutý karamel
- citronový krém, cramble, lemon curd
- red velvet, smetanový krém, compoté jahoda s malinou
• Makronky
- čokoláda 54%
- lesní ovoce, černý rybíz, malina, maracuja mango
- kokos
- pistácie s malinovým gelem
- slaný karamel s tekutým karamelem
- citrón
• Tartaletky (křehké těsto s podílem mandlí) průměr 5cm nově také ve tvaru lodičky
- čokoláda 54% s lískovým oříšek
- slaný karamel
- citronová ganache, lemon curd se sněhovou pusinkou
- lesní ovoce, malina, maracuja mango s kokosem
- pistácie s malinovým gelem
• Svatební sušenky s iniciály
- mandlová sušenka, ozdobená plátkem marcipánu, spojeno rybízovou marmeládou
• Sněhové pusinky
• Geometrické srdce v hořké nebo bílé čokoládě - uvnitř je smíchaný korpus s čokoládovou ganache, ořechy nebo kokosem, red velvet
• Karamelový větrník - vanilková a karamelová šlehačka s lžičkou lehce slaného karamelu uvnitř
• Pavlova - sněhová pusinka, plněná borůvkovým gelem, šlehačka, zdobeno ovocem
• Francouzský věneček paris brest - věneček z odpalovaného těsta s křupavou vrstvou, lískoořískový krém a lískooříškové praline
Upozornění na ALERGENY a barviva!
Dorty a dezerty jsou upečeny z vajec, mouky, másla, některé z podmáslí či zakysané smetany, v některých najdete i ořechy - Alergeny 1, 3, 7, 8
Makronky (pouze skořápka) Alergeny č. 3, 8.
U krémů je to složitější a individuální. K jejich výrobě používám máslo, čerstvou smetanu, mascarpone, smetanový sýr, tvaroh. Na ochucení čokoládu, vanilkovou pastu, kakao, citrusy, ořechové pasty... Přesné složení krému Vám ráda sdělím na požádání.
Ve všech dortech a ve většině dezertů je lepek a laktóza.
Trpíte-li nějakou alergií či nesnášenlivostí, prosím informujte mě o této skutečnosti!
Používám barviva, která splňují normy EU.
Barvy dávkuji v co nejmenším a nejnutnějších množství.
POZOR - některá barviva mohou negativně ovlivňovat pozornost a aktivitu dětí!!!
Seznam alergenů
1 - LEPEK (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy)
2 - Korýši
3 - Vejce
4 - Ryby
5 - Arašídy (podzemnice olejná)
6 - Sója (sójové boby)
7 - Mléko
8 - Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie)
9 - Celer
10 - Hořčice
11 - Sezam (sezamová semena)
12 - Oxid siřičitý a siřičitany (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)
13 - Vlčí bob (lupina)
14 - Měkkýši
Skladování a manipulace
Není-li doporučeno jinak, vždy skladujte v chladničce do +6 ˚C. Doporučuji spotřebovat max. do 24hod. od převzetí! Nikdy nenechávejte dort mimo lednici déle jak 30min! Zejména v letních měsících!! Za nedodržení tohoto doporučení nenesu žádnou zodpovědnost! Dorty obsahují často čerstvé ovoce, čerstvou smetanu, rychle podléhající zkáze, prosím dodržujte toto doporučení!!!
Nenesu žádnou zodpovědnost za špatnou manipulaci po převzetí! Dorty ode mě odcházejí vždy v pořádku, na pevné podložce, v papírové krabici. Schopné bezproblémového převozu, vždy je potřeba jízdu a přenos přizpůsobit! Dbejte opatrnosti! Dort ideálně převážejte na zemi u spolujezdce či v kufru, kde je dobré zajistit krabici proti pohybu. V horkých měsících je zapotřebí klimatizované auto!